Sint Anthonis
Molenstraat 2a
T (0485) 38 22 72

Overloon
Baansestraat 6c
T (0478) 64 24 75

             Bezoek op facebook

Het team

Mark Arts

Mark Arts

“Samen met Guido van der Linden run ik de maatschap van Fysiotherapie Van der Vliet. We zijn goed op elkaar ingespeeld en hebben een mooi team om ons heen. Ik behandel veel mensen met neurologische problemen en longaandoeningen. Deze patiënten zijn niet altijd in staat om zelf naar de praktijk te komen, daarom leg ik regelmatig huisbezoeken af. Conditie en spierkracht bepalen voor een groot deel de zelfstandigheid van mensen, daarom is het belangrijk om die op peil te houden. Het geeft me voldoening om mensen op weg te helpen, hun mogelijkheden en zelfvertrouwen te vergroten. Ons vak is altijd in beweging en ik vind het een goede ontwikkeling dat de lijntjes tussen ons en de verwijzer steeds korter worden. Door goed overleg kun je samen iemand nog beter helpen."

Guido van der Linden

Guido van der Linden

“Samen met Mark Arts vorm ik de maatschap van Fysiotherapie Van der Vliet. Dat doen we vanaf 2004. Ik ben geïnteresseerd in mensen, in wat hen beweegt en wat hen tegenhoudt. Daarom ben ik na mijn studie tot algemeen fysiotherapeut de opleiding manuele therapie gaan volgen en daarna de master manuele therapie. Het is een mooie en zinvolle verdieping van het vak omdat het me meer gereedschappen in handen geeft om mensen te helpen. Dat geldt zowel voor het stellen van diagnoses als de behandeling zelf. Daarnaast ben ik geïnteresseerd in het verhaal van onze patiënten. Waarom heeft iemand pijn? Ook deze informatie helpt bij het bepalen van de hulpvraag en de behandeling die daarop volgt.”

Margot Verstraelen

Margot Verstraelen

"In 2007 heb ik me als algemeen fysiotherapeut gespecialiseerd tot geriatrie fysiotherapeut. Als geriatrie fysiotherapeut heb ik me gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen met een hoge (biologische) leeftijd, die te maken hebben met complexe gezondheidsproblemen zoals bijvoorbeeld klachten als gevolg van een beroerte, dementie, ziekte van Parkinson of een gebroken heup . Inmiddels ben ik al weer meerdere jaren aangesloten bij ParkinsonNet. Ik vind het prettig om met ouderen te werken. Je hebt te maken met uiteenlopende en vaak meervoudige ziektebeelden en het is mijn taak om de behandeling daar op af te stemmen. Omdat ik vaak bij mensen op huisbezoek kom, zie ik hoe ze functioneren in hun eigen omgeving. Dat is prettig omdat ik ze dan gericht kan helpen door uit te leggen en te oefenen hoe je bijvoorbeeld het beste kunt traplopen. Er worden veel soorten oefeningen en trainingen aangepast om het uit eindelijke doel te bereiken. Langer Thuis te blijven. Of wel zo lang mogelijk in uw eigen omgeving kunnen wonen en leven. Tot het werk van de geriatrie fysiotherapeut behoort ook het adviseren en begeleiden van gezinsleden en eventuele mantelzorgers, over onder andere het ziektebeeld, de prognose en de behandeling. Naast de behandelingen begeleid ik ook groepen Fit Totaal, ook voor de cliënten van Bronlaak. Dat is een mooie afwisseling.”

Miranda Voogt

Miranda Voogt

“Ik werk nu zo’n 12,5 jaar met plezier bij Fysiotherapie Van der Vliet. De gemoedelijke werksfeer spreekt me aan. Er is tijd voor mensen, ze kunnen hun verhaal kwijt. Dat is ook belangrijk, naast natuurlijk een goede behandeling van hun klachten. Als oedeemtherapeut behandel ik mensen met een vochtprobleem. En omdat mensen met oedeem regelmatig terugkomen, bouw je een band met ze op. In mijn werk ben ik tevreden als ik mensen écht kan helpen: jammer genoeg kun je de oorzaak van de klacht niet wegnemen maar je kunt er wel voor zorgen dat iemand bijvoorbeeld weer lekker kan lopen of fietsen. Dat geeft me voldoening. Naast oedeemklachten behandel ik ook mensen met spataders en bekkenproblemen en ben ik aangesloten bij “OncoNet.” Mensen kunnen tijdens en na hun behandeling in het ziekenhuis bij mij oncologische training volgen. Ze kunnen hun conditie weer verbeteren, hun vermoeidheid verminderen en weer vertrouwen krijgen in hun eigen lichaam.”

Julia Munne

“Na mijn studie als algemeen fysiotherapeut volgde ik de master manuele therapie. Ik was op zoek naar verdieping in de ontstaanswijze van de klacht en naar meer mogelijkheden om te behandelen. Guido en ik zijn beiden manueel therapeut, waarin we elkaar kunnen aanvullen, verbeteren en verbreden. Het vak fysiotherapie is altijd in beweging, altijd in ontwikkeling. Dat maakt ons vak zo mooi, je bent nooit uitgeleerd. Daarnaast kan het verhaal van de patiënt achter de klacht ook een belangrijke sleutel zijn voor de optimalisatie van het herstelproces.”


 
 
Henny van der Pasch

Henny van der Pasch

“Als assistente werk ik iedere ochtend achter de balie in Overloon. Patiënten kunnen bij mij terecht voor het maken of verzetten van afspraken bij alle therapeuten en voor alle locaties van Fysiotherapie Van der Vliet. Ook beantwoord ik vragen over bijvoorbeeld vergoedingen. Naast de telefoon is er het nodige aanvullend administratief werk. Ik voel me hier op mijn plek. Het is prettig om de patiënten te kunnen informeren en het aanspreekpunt te zijn. Het is belangrijk dat patiënten niet alleen een optimale behandeling krijgen bij een therapeut maar dat ze ook aan de telefoon gehoord worden. Ik maak tijd voor mensen die bellen en soms ook gewoon hun verhaal kwijt willen.”

Nicole Verstegen

Nicole Versteegen

"Na het behalen van mijn diploma ben ik direct aan de slag gegaan bij Fysiotherapie Van der Vliet. Als algemeen fysiotherapeut behandel ik mensen met een grote diversiteit aan klachten. Geen klacht is hetzelfde en ieder lichaam reageert anders op een behandeling. Daarom is het van belang bij iedereen een juiste persoonlijke benadering van de klacht te kiezen. Samen met de patiënt streef ik naar het beste behandelresultaat. Sinds maart 2019 ben ik aangesloten bij het Claudicationet en ben ik dus gespecialiseerd in het behandelen van mensen met Perifeer Arterieel Vaatlijden (etalagebenen). Ik blijf me focussen op de laatste ontwikkelingen binnen ons vak zodat ik de meest optimale behandelmogelijkheden kan aanbieden.”