Sint Anthonis
Molenstraat 2a
T (0485) 38 22 72

Overloon
Baansestraat 6c
T (0478) 64 24 75

 Volg ons op            Bezoek op facebook

Het team

Mark Arts

Mark Arts

“Samen met Guido van der Linden run ik de maatschap van Fysiotherapie Van der Vliet. We zijn goed op elkaar ingespeeld en hebben een mooi team om ons heen. Ik behandel veel mensen met neurologische problemen en longaandoeningen. Deze patiënten zijn niet altijd in staat om zelf naar de praktijk te komen, daarom leg ik regelmatig huisbezoeken af. Conditie en spierkracht bepalen voor een groot deel de zelfstandigheid van mensen, daarom is het belangrijk om die op peil te houden. Het geeft me voldoening om mensen op weg te helpen, hun mogelijkheden en zelfvertrouwen te vergroten. Ons vak is altijd in beweging en ik vind het een goede ontwikkeling dat de lijntjes tussen ons en de verwijzer steeds korter worden. Door goed overleg kun je samen iemand nog beter helpen.

Ik ben aangesloten bij het Chronisch ZorgNet (bewegen en leefstijl) en gespecialiseerd op het gebied van COPD en herstellen na Corona en tevens deelnemer van CVA Ketenzorg Noordelijke Maasvallei"

Guido van der Linden

Guido van der Linden

“Samen met Mark Arts vorm ik de maatschap van Fysiotherapie Van der Vliet. Dat doen we vanaf 2004. Ik ben geïnteresseerd in mensen, in wat hen beweegt en wat hen tegenhoudt. Daarom ben ik na mijn studie tot algemeen fysiotherapeut de opleiding manuele therapie gaan volgen en daarna de master manuele therapie. Het is een mooie en zinvolle verdieping van het vak omdat het me meer gereedschappen in handen geeft om mensen te helpen. Dat geldt zowel voor het stellen van diagnoses als de behandeling zelf. Daarnaast ben ik geïnteresseerd in het verhaal van onze patiënten. Waarom heeft iemand pijn? Ook deze informatie helpt bij het bepalen van de hulpvraag en de behandeling die daarop volgt.

De laatse jaren heb ik mij steeds meer verdiept op het gebied van de schouder. Het blijft een mooie uitdaging om te achterhalen waarom iemand schouderklachten heeft. Ik ben aangesloten bij het Schouder Netwerk Zuid-Oost Nederland ”

Margot Verstraelen

Miranda Voogt

"Ik werk nu ruim 13 jaar met plezier bij Fysiotherapie Van der Vliet. De gemoedelijke werksfeer spreekt me aan. Er is tijd voor mensen, ze kunnen hun verhaal kwijt. Dat is ook belangrijk, naast natuurlijk een goede behandeling van hun klachten. Als oedeemtherapeut behandel ik mensen met een vochtprobleem. En omdat mensen met oedeem regelmatig terugkomen, bouw je een band met ze op. In mijn werk ben ik tevreden als ik mensen écht kan helpen: jammer genoeg kun je de oorzaak van de klacht niet wegnemen maar je kunt er wel voor zorgen dat iemand bijvoorbeeld weer lekker kan lopen of fietsen. Dat geeft me voldoening. Naast oedeemklachten behandel ik ook mensen met spataders en bekkenproblemen en ben ik aangesloten bij OncoNet en Oncologie Netwerk Zuid-Gelderland. Mensen kunnen tijdens en na hun behandeling in het ziekenhuis bij mij oncologische training volgen. Ze kunnen hun conditie weer verbeteren, hun vermoeidheid verminderen en weer vertrouwen krijgen in hun eigen lichaam.”

Miranda Voogt

Nicole Versteegen

“Na het behalen van mijn diploma ben ik direct aan de slag gegaan bij Fysiotherapie Van der Vliet. Als algemeen fysiotherapeut behandel ik mensen met een grote diversiteit aan klachten. Geen klacht is hetzelfde en ieder lichaam reageert anders op een behandeling. Daarom is het van belang bij iedereen een juiste persoonlijke benadering van de klacht te kiezen. Samen met de patiënt streef ik naar het beste behandelresultaat. Sinds maart 2019 ben ik aangesloten bij het Claudicationet en ben ik dus gespecialiseerd in het behandelen van mensen met Perifeer Arterieel Vaatlijden (etalagebenen). Ik blijf me focussen op de laatste ontwikkelingen binnen ons vak zodat ik de meest optimale behandelmogelijkheden kan aanbieden. Momenteel volg ik de opleiding voor Master Manueel therapeut”

Juanita Wichhart - van Daal

“Sinds juni 2020 ben ik werkzaam bij Fysiotherapie Van der Vliet. Inmiddels ben ik alweer 20 jaar fysiotherapeut en heb op diverse werkplekken en plaatsen ervaring op mogen doen. Zo ben ik een aantal jaar in de fitnessbranche werkzaam geweest en heb ik onder andere veel lessen mogen verzorgen aan diverse doelgroepen. Ook bij Fysiotherapie Van der Vliet geef ik les aan een aantal gym- en Fittotaal groepen.

Sinds september 2020 ben ik gestart met de opleiding Master Geriatriefysiotherapeut. Door specifieke kennis over de ouderen (en de daarbij voorkomende ziektebeelden) te hebben kan een  behandelprogramma opgesteld worden. Oefentherapie, gericht op het bereiken van optimale mobiliteit en zelfstandigheid, vormt een basis van de behandeling. Ook wordt er bijvoorbeeld aandacht besteed aan val-preventie middels (groeps)training. Als geriatrie fysiotherapeut heb ik intensief contact met uw huisarts of praktijkondersteuner om een behandelingskeuze te kunnen maken die het meest aansluit op de individuele gezondheidsproblematiek.

Mijn uitdaging is om oudere cliënten zo goed mogelijk te begeleiden bij hun problemen, zodat ze zo lang mogelijk vitaal en zelfstandig kunnen blijven. Soms is dit een hele puzzel. Mooi is het als alle puzzelstukjes op de juiste plaats vallen. Daarnaast geniet ik van de mooie verhalen en wijze lessen van de oudere cliënten.”

Juanita

Stef Gerards

Sinds mei 2021 werk ik met veel plezier bij Fysiotherapie Van der Vliet. Na het behalen van mijn diploma ben ik aan de slag gegaan in de revalidatie. Hier heb ik de nodige ervaring op gedaan met verschillende soorten ziektebeelden. Mede daardoor is mijn keuze gevallen op het werken in een eerstelijns praktijk. Ik behandel allerlei soorten klachten waarvoor mensen naar de fysiotherapeut gaan, maar mijn specialiteit ligt op het neurogisch gebied. Zoals hersenbloedingen, infarcten, MS, Parkinson en ALS.

Daarnaast ben ik ook betrokken bij Bronlaak, een wooninstelling voor mensen met verschillende soorten beperkingen. Ik zou mezelf omschrijven als een therapeut die zijn parate kennis toepast in combinatie met een open en betrokken houding. Een goede samenwerking tussen patiënt en therapeut vind ik erg belangrijk.

Nicole Verstegen

Henny van der Pasch

"Als assistente werk ik iedere ochtend achter de balie in Overloon. Patiënten kunnen bij mij terecht voor het maken of verzetten van afspraken bij alle therapeuten en voor alle locaties van Fysiotherapie Van der Vliet. Ook beantwoord ik vragen over bijvoorbeeld vergoedingen. Naast de telefoon is er het nodige aanvullend administratief werk. Ik voel me hier op mijn plek. Het is prettig om de patiënten te kunnen informeren en het aanspreekpunt te zijn. Het is belangrijk dat patiënten niet alleen een optimale behandeling krijgen bij een therapeut maar dat ze ook aan de telefoon gehoord worden. Ik maak tijd voor mensen die bellen en soms ook gewoon hun verhaal kwijt willen.”