Sint Anthonis
Molenstraat 2a
T (0485) 38 22 72

Overloon
Baansestraat 6c
T (0478) 64 24 75

 Volg ons op            Bezoek op facebook

Geriatrische fysiotherapie: houdt en brengt ouderen in beweging

U bent iedere dag afhankelijk van het functioneren van uw lichaam. En tegenwoordig is het belangrijk om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven. Maar misschien merkt u dat uw conditie achteruit gaat of de kracht in uw benen afneemt. Of dat opstaan en overeind komen steeds lastiger gaat. Dan is het raadzaam om onze geriatrisch fysiotherpeut te bezoeken. Zij  heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van ouderen met vaak meervoudige gezondheidsproblemenis en is aangesloten bij ParkinsonNet. Bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, de ziekte van Parkinson, dementie, een heupoperatie of een ongeval. De behandeling van de geriatrisch fysiotherapeut is erop gericht om spierkracht op peil te houden, de gewrichten mobiel te houden en het uithoudingsvermogen te vergroten tot een niveau dat bij uw leeftijd past.

Als u actief aan uw gezondheid werkt, voelt u zich beter. Vaak in zowel lichamelijk als geestelijk opzicht. Hierdoor verbetert uw lichamelijk functioneren en voorkomen we verdere achteruitgang. Zo kunt u zo zelfstandig mogelijk blijven functioneren in het dagelijks leven.

Onze geriatrisch fysiotherapeut adviseert bij het kiezen van de juiste hulpmiddelen. Ze komt regelmatig bij onze patiënten thuis en kan zo ook advies geven over eventuele verbeteringen in de thuissituatie (veiligheid en comfort). Indien nodig overlegt ze met wijkverpleging, mantelzorg, huisarts, ergotherapeut, familie en ouderenadviseur. Ze is een betrokken en actieve spin in het web rondom uw zorg en gezondheid.

_______________________________________________________________________________________________

Teamleden

Juanita (in opleiding) is onze geriatrische fysiotherapeut.