Sint Anthonis
Molenstraat 2a
T (0485) 38 22 72

Overloon
Baansestraat 6c
T (0478) 64 24 75

 Volg ons op            Bezoek op facebook

De manueeltherapeut: specialisme voor spieren en gewrichten

U komt bij de manueeltherapeut omdat u pijn heeft bij het bewegen, vaak kunt u een gewricht(en) ook minder goed bewegen. U heeft bijvoorbeeld hoofd- en nekpijn en kunt uw rug slechter bewegen. Of u heeft nek- en schouderklachten die uitstralen tot in uw arm. Of u bent al een keer eerder – met goed resultaat - behandeld door een manueeltherapeut en wilt nu weer door hem of haar behandeld worden.

Manuele therapie is een specialisme binnen de fysiotherapie. Het is geschikt voor mensen met spier- en gewrichtsklachten. Kenmerk van deze vorm van therapie is dat u snel effect merkt: de functie van de gewrichten verbetert, uw houding verbetert en u beweegt gemakkelijker. De manueeltherapeut heeft uitgebreide mogelijkheden voor het stellen van een diagnose, en door een gerichte behandeling boekt hij of zij snel resultaat.

In een eerste gesprek kijken we wat onze manueeltherapeut voor u kan betekenen. We brengen uw klachten in kaart en voeren een lichamelijk onderzoek uit. Dan stellen we de diagnose en kijken we of behandelen via manuele therapie zinvol is. Het doel van de behandeling is het verbeteren van de functie van de gewrichten, de houding en de bewegingsmogelijkheden. Zo kunt u met een gerust hart uw werk weer oppakken, het huishouden doen en dagelijks functioneren.

Tijdens de behandeling gebruikt de manueeltherapeut specifieke bewegingen in de gewrichten. Zo herstelt hij de beweeglijkheid of stabiliseert hij juist een teveel aan beweging door training. Soms vult hij deze behandeling aan met manipulaties, dan beweegt hij de gewrichten sneller. De meeste patiënten ervaren dit als een vreemd maar niet pijnlijk gevoel.

Bij deze specifieke klachten boekt de manueel therapeut vaak succes:

• Hoofd- en nekpijn met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom.
• Nek- en schouderklachten die uitstralen tot in de armen.
• Rugklachten hoog in de rug met rib en borstpijn.
• Lage rugklachten, eventueel met uitstralende pijn naar de benen.
• Bepaalde vormen van duizeligheid die opgewekt worden door het bewegen van de nek.

_______________________________________________________________________________________________

Teamleden

Guido is onze manueeltherapeut.