Sint Anthonis
Molenstraat 2a
T (0485) 38 22 72

Overloon
Baansestraat 6c
T (0478) 64 24 75

 Volg ons op            Bezoek op facebook

De fysiotherapeut: voor advies, behandeling en begeleiding

U komt bij een fysiotherapeut als u klachten heeft die met bewegen te maken hebben. Bijvoorbeeld vanwege uw houding, een sportblessure, door uw werk, een ongeval of ziekte, doordat u een verkeerde beweging maakte of simpelweg omdat uw lichaam ouder wordt. De klachten kunnen betrekking hebben op de spieren en gewrichten in uw nek, rug, schouders, benen of armen.

Tijdens uw eerste afspraak praten we over uw klachten en de mogelijke herkomst ervan. Ook doen we onderzoek. Op basis daarvan maken we een behandelplan op maat. Soms zijn klachten niet helemaal te verhelpen, bijvoorbeeld als u kampt met de gevolgen van een ziekte. Dan is het doel om de situatie te stabiliseren en niet verder te laten verergeren. In andere gevallen is het wel mogelijk om u volledig klachtenvrij te krijgen. Een behandeling duurt meestal een half uur, de fysiotherapeut gebruikt bepaalde technieken om de klachten te verhelpen.

Maar: uw fysiotherapeut kan het niet alleen. U bent zelf een belangrijke schakel in de behandeling. Belangrijk onderdeel van de behandeling is oefentherapie. Hiermee vergroot u de mogelijkheden van gewrichten en verbetert u de spierkracht. U krijgt bijvoorbeeld tips en advies voor een betere houding, een beter evenwicht of bepaalde ademhalingstechnieken. Die oefent u zelf thuis ook. Uiteraard houden we hierbij altijd rekening met uw mogelijkheden. Door te oefenen krijgt u stap voor stap weer vertrouwen in uw lichaam. Het doel van de behandelingen is ervoor te zorgen dat u uw dagelijks leven weer zonder problemen kunt voortzetten. Dat u gewoon boodschappen kunt doen, op een goede manier kunt sporten, weer aan het werk kunt of – als u in een instelling verblijft – misschien eerder naar huis kunt. U leert van de fysiotherapeut hoe u verantwoord kunt bewegen en verdere problemen verhelpt of beperkt.

_______________________________________________________________________________________________

Teamleden

Binnen ons team zijn Mark en Stef de algemeen fysiotherapeuten.