Sint Anthonis
Molenstraat 2a
T (0485) 38 22 72

Overloon
Baansestraat 6c
T (0478) 64 24 75

 Volg ons op            Bezoek op facebook

Update Corona nieuws 1-5-2020 ivm groen licht voor opschalen fysiotherapie

Beste cliënten,

Wellicht heeft u het in het nieuws gehoord, maar we hebben groen licht gekregen van het RIVM, VWS en het KNGF om de fysiotherapeutische zorg verder op te starten. Komende week gaan we starten met het verantwoord opschalen van de noodzakelijke reguliere zorg. Bestaande cliënten worden telefonisch persoonlijk op de hoogte gebracht door hun eigen fysiotherapeut. Nieuwe cliënten kunnen zich telefonisch melden en zullen door de fysiotherapeut worden teruggebeld.

We houden jullie op de hoogte van huidige ontwikkelingen, dus houdt onze berichtgeving in de gaten.

Sinds 1 mei is het dus weer toegestaan om de fysiotherapeutische zorg geleidelijk te hervatten indien er geen verhoogd risico op besmetting met Corona bestaat. Geen verhoogd risico houdt in:

  • Dat u geen van de volgende (ook milde) symptomen heeft: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C).
  • Dat u de afgelopen 24 uur geen klachten (Covid-19 symptomen) heeft gehad.
  • Dat uw huisgenoten/gezinsleden geen koorts en/of benauwdheidsklachten hebben.
  • Dat er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen geen Coronavirus is vastgesteld.

Het advies vanuit het stappenplan van het KNGF aan ons is om de frequentie van een face-to-face behandeling zo laag mogelijk te houden. Indien er geen verhoogd risico is wordt door ons o.b.v. uw klachten en beperkingen een inschatting gemaakt of een consult "op afstand" effectief is. Onder het consult op afstand verstaan we: "behandeling d.m.v. van telefonische of digitale ondersteuning". U moet hierbij denken aan bv. een videoconsult en oefeningen, adviezen die u krijgt toegestuurd via E-Health (filmpjes of foto's met uitleg) zoals we de afgelopen weken werkzaam zijn geweest. Met een effectief consult bedoelen we een behandeling die niet inboet aan kwaliteit als deze op afstand plaatsvindt. We kunnen u dan op deze manier helpen. 

Naast de E-consults die op dit moment plaatsvinden, komen er nu verantwoorde mogelijkheden om stapsgewijs face-to-face behandelingen mogelijk te maken. Als er een face-to-face behandeling gestart wordt moeten strikte hygiënemaatregelen worden gevolgd (ook door u als patiënt). Dit zijn de voor u bekende maatregelen zoals:

  • Was regelmatig uw handen.
  • Nies/hoest in de binnenkant van uw elleboog. 
  • Schud geen handen. 
  • Houd 1,5m afstand.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.
  • Blijf thuis als u symptomen van Covid-19 heeft. 

Daarnaast hebben wij als praktijk maatregelen getroffen. Hiervan wordt u telefonisch of per mail geïnformeerd voordat u een bezoek brengt aan onze praktijk. Indien u toch valt in de groep met verhoogd risico op besmetting met Corona (zie bovenvermelde symptomen) en er spoedzorg nodig is dan is er de mogelijkheid dat wij met persoonlijk beschermingsmiddelen bij u thuis komen. 

We houden u op de hoogte van huidige ontwikkelingen, dus houd onze berichtgeving in de gaten.

Wij hopen op uw begrip voor deze situatie en wensen u veel gezondheid toe! 

Met vriendelijke groet,

Team Fysiotherapie Van der Vliet